Fysioterapia

Fysioterapiassa selvitetään tutkimuksen avulla asiakkaan tuki- ja liikuntaelimistön ongelma. Tämän perusteella asiakkaalle määritellään, yksilölliset tarpeet huomioiden, sopivat hoitomuodot. Hoitomuotoina käytämme nivel- ja nikamakäsittelyitä, liike- ja liikuntahoitoja, fysikaalisia hoitoja (US, sähköhoidot, pintalämpöhoito, kylmähoito) sekä hierontaa. Lisäksi neuvomme, ohjaamme asiakkaitamme itse huoltamaan ja hoitamaan itseään niin työssä kuin vapaa-aikana.

Fysioterapia on oikea vaihtoehto silloin, kun sinulla on normaali jumituksesta poikkeavia tuntemuksia, esim. huimaus, raajojen puutuminen, puristavaa tunnetta rintakehässä, pistävää kipua. Lisäksi fysioterapian avulla voit saada ohjausta liikkumiseen ja liikeharjoitteisiin, ergonomiaan, ryhdin korjaamiseen tai vain kartoittaaksesi kehon ongelmakohtia.

Osteopatia

Osteopatia on käsin tehtävä hoitomuoto, jossa huomioidaan ihminen kokonaisvaltaisesti. Hoidon aikana hoidetaan kehon rakenteellisia, mekaanisia ja toiminnallisia häiriöitä. Hoito sopii kaikenikäisille ja hoitotekniikat valitaan asiakkaalla olevan vaivan, terveydentilan sekä iän mukaan.

Hieronta

Hierontaa käytetään tuki- ja liikuntaelimistön kipu- ja jännitystiloihin tai niiden ennaltaehkäisyyn. Hierontaan voi tulla myös ”ihan vain” rentoutumaan kiireisen menon lomassa. Meillä voit valita hierontamenetelmäksi joko urheilu- tai klassista hierontaa. Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tai aktiivisen liikunnan harrastajan tarpeisiin, eikä ulkoisesti juurikaan poikkea klassisesta hieronnasta.

Päähieronta

Päähieronnassa käsitellään pään lisäksi myös niskahartiaseutua, olkavarsia ja kasvoja. Hoidossa käytetään erilaisia käsittelytapoja, mm. hierontaa, paineluja kämmenillä ja peukaloilla, taputteluja, sivelyjä ja puristeluja. Hoito tehdään asiakkaan istuessa tuolissa, mutta osa käsittelystä voidaan tehdä myös selinmakuulla. Hoidossa ei käytetä väliaineita. Hoito on rentouttava ja soveltuu erinomaisesti myös esim. päänsärkyyn, niskahartiavaivoihin.

Kuumakivihieronta

Kiviterapiassa käytetään sekä kuumia että kylmiä erittäin sileäpintaisia kiviä hieronnan apuna. Kuumien kivien vaikutuksesta lihakset saadaan nopeasti rentoutumaan ja kylmät kivet taas auttavat akuuttiin kipuun ja kramppeihin. Muuten vaikutukset ovat samanlaiset kuin hieronnassakin.

Woman is receiving arm massage in Thai Massage spa.jpg

Mattohieronta

Mattohieronta on kokonaisvaltainen terapiamuoto, jossa yhdistyy klassiset hierontaotteet, venytykset, akupainanta sekä thaimaalainen hieronta. Se rentouttaa ja tasapainottaa kehoa sekä lisää kehon joustavuutta. Hieroja käyttää käsittelyyn kämmeniä ja sormia sekä polvia ja kyynärpäitä. Mattohieronta tehdään lattialla pehmeän alustan päällä asiakkaan ollessa selin-, vatsa- tai kylkimakuulla ja istuma-asennossa.

 

Sinulla on hyvä olla päällä rennot ja joustavat vaatteet. Otathan sellaiset itse mukaasi. Hoidossa ei käytetä öljyä.

Lymfaterapia

Lymfaterapialla hoidetaan  turvotuksia elvyttämällä imusuonten toimintaa ja edistämällä imunesteen virtausta. Manuaalinen lymfaterapia on kevyttä, pumppaavin liikkein tehtävää käsittelyä. Lymfaterapia soveltuu erityisesti leikkausten ja vammojen pre- ja postoperatiiviseen kuntoutukseen, synnynnäisen imusuoniston kehityshäiriön sekä kroonisten sairauksien aiheuttaman turvotuksen ja kivun hoitoon. Lisäksi lymfaterapian avulla pystytään lisäämään ihon ja kudosten kimmoisuutta, esim. kasvojen alueella.

Osteopaattinen hieronta

Osteopaattinen hieronta pyrkii kohtaamaan kehon haasteiden juurisyyt - oli kyseessä sitten hermostollinen stressi tai vaikkapa vanha vamma.
Osteopaattisessa hieronnassa hoidetaan ihmistä kokonaisuutena, ja se sopii hyvin niin yleisen tasapainon löytämiseen kuin tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon.