
Hieronta
Hierontaa käytetään tuki- ja liikuntaelimistön kipu- ja jännitystiloihin tai niiden ennaltaehkäisyyn. Hierontaan voi tulla myös ”ihan vain” rentoutumaan kiireisen menon lomassa. Meillä voit valita hierontamenetelmäksi joko urheilu- tai klassista hierontaa. Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tai aktiivisen liikunnan harrastajan tarpeisiin, eikä ulkoisesti juurikaan poikkea klassisesta hieronnasta.

Faskiakäsittely
Faskia eli lihaskalvo ympäröi ja sitoo yhteen lihaksia, lihasryhmiä, verisuonia ja hermoja muodostaen kolmiulotteisen lihaskalvojärjestelmän jatkumon.
Faskiakäsittely perustuu faskian eri kerrosten välisen liukumisen
normalisointiin. Faskian eri kerrosten välissä olevien hyaluronihappomolekyylien kerääntyminen pitkiksi ketjuiksi aiheuttaa sen geelimäisen olomuodon ja liukumisen estymisen. Faskiakäsittelyllä pyritään kitkan ja lämmön avulla palauttamaan faskian normaali liukuminen. Lihakset, joissa on krooninen osittainen jännitystila, tulevat kipeiksi ja särkeviksi, koska faskiakalvot kiristävät jatkuvasti. Myös liikunnassa syntyvien vammojen riski kasvaa.
Faskiahoidon tavoitteena on poistaa leposärkyä tai kuormituksessa esiintyvää kipua, vähentää kudoskireyksiä tai turvotusta, edistää sidekudoksen paranemista, poistaa kiinnikkeitä ja parantaa asennon hallintaa. Esteenä puolestaan voi olla asiakkaan kortikosteroidilääke, reuma, diabetes, verenohennuslääke, voimakas arkuus tai kipu.
Hoito käsittää ensin hieronnan, jotta lihaskalvot saadaan ensin mahdollisimman vastaanottaviksi, ja sen jälkeen varsinaisen kalvojen käsittelyn.

Fysioterapia
Fysioterapiassa selvitetään tutkimuksen avulla asiakkaan tuki- ja liikuntaelimistön ongelma. Tämän perusteella asiakkaalle määritellään, yksilölliset tarpeet huomioiden, sopivat hoitomuodot. Hoitomuotoina käytämme nivel- ja nikamakäsittelyitä, liike- ja liikuntahoitoja, fysikaalisia hoitoja (US, sähköhoidot, pintalämpöhoito, kylmähoito) sekä hierontaa. Lisäksi neuvomme, ohjaamme asiakkaitamme itse huoltamaan ja hoitamaan itseään niin työssä kuin vapaa-aikana.
Fysioterapia on oikea vaihtoehto silloin, kun sinulla on normaali jumituksesta poikkeavia tuntemuksia, esim. huimaus, raajojen puutuminen, puristavaa tunnetta rintakehässä, pistävää kipua. Lisäksi fysioterapian avulla voit saada ohjausta liikkumiseen ja liikeharjoitteisiin, ergonomiaan, ryhdin korjaamiseen tai vain kartoittaaksesi kehon ongelmakohtia.

Lymfaterapia
Lymfaterapialla hoidetaan turvotuksia elvyttämällä imusuonten toimintaa ja edistämällä imunesteen virtausta. Manuaalinen lymfaterapia on kevyttä, pumppaavin liikkein tehtävää käsittelyä. Lymfaterapia soveltuu erityisesti leikkausten ja vammojen pre- ja postoperatiiviseen kuntoutukseen, synnynnäisen imusuoniston kehityshäiriön sekä kroonisten sairauksien aiheuttaman turvotuksen ja kivun hoitoon. Lisäksi lymfaterapian avulla pystytään lisäämään ihon ja kudosten kimmoisuutta, esim. kasvojen alueella.

Osteopatia
Osteopatia on käsin tehtävä hoitomuoto, jossa huomioidaan ihminen kokonaisvaltaisesti. Hoidon aikana hoidetaan kehon rakenteellisia, mekaanisia ja toiminnallisia häiriöitä. Hoito sopii kaikenikäisille ja hoitotekniikat valitaan asiakkaalla olevan vaivan, terveydentilan sekä iän mukaan.

Kuumakivihieronta
Kiviterapiassa käytetään sekä kuumia että kylmiä erittäin sileäpintaisia kiviä hieronnan apuna. Kuumien kivien vaikutuksesta lihakset saadaan nopeasti rentoutumaan ja kylmät kivet taas auttavat akuuttiin kipuun ja kramppeihin. Muuten vaikutukset ovat samanlaiset kuin hieronnassakin.

Mattohieronta
Mattohieronta on kokonaisvaltainen terapiamuoto, jossa yhdistyy klassiset hierontaotteet, venytykset, akupainanta sekä thaimaalainen hieronta. Se rentouttaa ja tasapainottaa kehoa sekä lisää kehon joustavuutta. Hieroja käyttää käsittelyyn kämmeniä ja sormia sekä polvia ja kyynärpäitä. Mattohieronta tehdään lattialla pehmeän alustan päällä asiakkaan ollessa selin-, vatsa- tai kylkimakuulla ja istuma-asennossa.
Sinulla on hyvä olla päällä rennot ja joustavat vaatteet. Otathan sellaiset itse mukaasi. Hoidossa ei käytetä öljyä.

Päähieronta
Päähieronnassa käsitellään pään lisäksi myös niskahartiaseutua, olkavarsia ja kasvoja. Hoidossa käytetään erilaisia käsittelytapoja, mm. hierontaa, paineluja kämmenillä ja peukaloilla, taputteluja, sivelyjä ja puristeluja. Hoito tehdään asiakkaan istuessa tuolissa, mutta osa käsittelystä voidaan tehdä myös selinmakuulla. Hoidossa ei käytetä väliaineita. Hoito on rentouttava ja soveltuu erinomaisesti myös esim. päänsärkyyn, niskahartiavaivoihin.

Osteopaattinen hieronta
Osteopaattinen hieronta pyrkii kohtaamaan kehon haasteiden juurisyyt - oli kyseessä sitten hermostollinen stressi tai vaikkapa vanha vamma.
Osteopaattisessa hieronnassa hoidetaan ihmistä kokonaisuutena, ja se sopii hyvin niin yleisen tasapainon löytämiseen kuin tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon.

Vauvahieronta
Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on vauvalle miellyttävää, rentouttavaa ja tehokasta. Hoidossa vahvistetaan vauvan kehon omaa toimintaa. Vauvahierontaan voi tulla minkä ikäisen vauvan kanssa vain, nuorin asiakas on ollut reilun kahden viikon ikäinen ja vanhimmat jo yli vuoden ikäisiä.

Raskaushieronta
Raskaushieronta on rentouttavaa ja ihanaa hoitoa odottavalle äidille. Koko keho käsitellään lempeällä öljyhieronnalla sekä hoidetaan kipuja lievittävällä vyöhyketerapialla. Hoitoa voidaan tehdä turvallisesti koko raskauden ajan ja hoito sopii myös palautumiseen synnytyksen jälkeen. Hoito helpottaa kehon jännityksiä sekä kipuja, parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta. Hoito rentouttaa ja vähentää stressiä, sekä tasapainottaa erilaisia raskauden tuomia muutoksia kehossa. Loppuraskaudessa tehty hoito valmistaa kehoa synnytykseen ja synnytyksen jälkeen palauttaa kehoa.
Raskauden ollessa täysiaikainen eli vähintään rv 39+0, voidaan synnytyksen käynnistymistä auttaa vyöhyketerapeuttisen hoidon avulla. Tällöin raskaushierontaan sisällytetään jalkaterien ja korvien vyöhyketerapiapisteiden painelua, jolla rentoutetaan lantion aluetta, valmistellaan kohtua ja kohdunkaulaa sekä vahvistetaan supistuksia ja hormonitoimintaa.